logo

Tomaten-champignonsaus met vis

Nodig:
1kleine ui
3 th kerrie
40 g boter
40 g bloem
1 blikje tomatenpuree (klein)
Evt. nog wat verse tomaten (kleingesneden)
500 g kabeljauwfilet
1 bakje champignons (250 g) in schijfjes
1 visbouillontablet

Doen:
De boter smelten en de ui en kerrie hierin even zachtjes fruiten.
Bloem toevoegen en even laten garen.
Vervolgens tomatenpuree en tomaten toevoegen en nog even doorgaren.
Iets water toevoegen en alles tot een dikke saus koken.
In koekenpan een klontje boter smelten en de champignons smoren. Samen met het vocht bij de saus voegen.
Bouillontablet oplossen in de saus. Kabeljauw toevoegen en op laag vuur onder af en toe roeren gaar laten worden.
Saus afmaken met citroensap, zout, peper en fijngehakte peterselie.
Heerlijk met rijst en een salade.

Tip: Als u diepvriesvis gebruikt, dan minder vocht toevoegen, want tijdens het koken komt nog behoorlijk wat vocht vrij. Ook verse tomaten kunnen veel vocht loslaten, dus ook hier rekening mee houden.

print