Spinaziepannenkoeken

Spinaziepannenkoeken

Ingrediënten (voor 4 personen):

– 90 gram volkorenbloem
– 1 ei
– 1,5 dl yoghurt
– 3 eetlepels water
– 1 eetlepel plantaardige olie + wat extra voor in de pan
– 200 gram spinazie, gepureerd.
– snufje nootmuskaat naar smaak
– zout en peper naar smaak

Bereiding:

Zeef de bloem en het zout boven een kom.
Klop het ei, de yoghurt, het water en de olie door elkaar en voeg daarna geleidelijk de bloem toe.
Roer als laatste de spinazie er door.
Breng dit beslag op smaak met eventueel wat nootmuskaat, peper en/of zout.
Doe een beetje olie (of boter) in de pan en verhit deze op half hoog vuur.
Schenk 3 a 4 lepels beslag in de pan en bak deze tot hij klaar is en draai hem dan om.

Eet smakelijk.

print dit recept