logo

Quinoaburgers

Nodig:
100 g quinoa
150 ml. water
1 eetl. olijfolie
1 potje of blikje witte bonen
50 g wortel, in kleine stukjes
50 g bleekselderij, in kleine stukjes
50 g ui, fijngesnipperd
1 eetl. fijngesneden peterselie
theel. kerrie
1 ei
2 eetl. broodkruimels (of paneermeel)
zout en peper

Doen:
Breng het water aan de kook en kook hierin de quinoa in ca. 15 minuten totdat het water is verdampt (volg aanwijzing op de verpakking.) Haal de pan van het vuur. Giet de bonen af, spoel ze af en prak ze fijn. Fruit ondertussen de wortel, bleekselderij en uiensnippers ca. 5 minuten in de olie. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg broodkruim (of paneermeel) toe wanneer het mengsel te nat is. Vorm er met vochtige handen burgers van. Leg ze op een bord en zet ze nog even in de koelkast. Bak de quinoaburgers in een beetje olijfolie, ongeveer 4 minuten aan iedere kant. Bijvoorbeeld lekker met pitabroodje, salade en aïoli of tzatziki.

print