logo

Courgette gevuld

Nodig:
1 ui
1 teentje knoflook
15 g boter
1 courgette
zout
citroensap
150 gehakt half om half
koffiemelk
zout, peper
½ theelepel Italiaanse kruiden
paprikapoeder
1 eetlepel tomatenketchup
peterselie
2 tomaten

Bereiden:
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De boter onafgedekt 1 minuut op 600 watt verwarmen. De ui en de knoflook door de boter scheppen en onafgedekt 2 minuten verwarmen op 600 watt.
De courgette wassen, in de lengte doormidden snijden, de helften tot ½ cm van de rand met een lepeltje uithollen en de binnenkant met wat zout bestrooien en met citroensap besprenkelen. De courgettehelften op de ui in de schaal leggen en de courgette afgedekt 7-8 minuten op 600 watt. Intussen het gehakt vermengen met wat koffiemelk, de kruiden en de tomatenketchup. Het gehakt moet aan de vochtige kant zijn. De courgette met het gehakt vullen en de courgette afgedekt nog ca. 5 minuten op 360 watt verwarmen. Vlak voor het serveren de schotel garneren met de peterselie en opdienen met plakjes tomaat.

print dit recept