logo

Zuurkoolschotel met ham en banaan

Nodig:
1 kilo aardappelen
boter, melk
1 pakje zuurkool
2 bananen
4 plakken ham
1 blikje ananas of ½ verse ananas
20 g boter
20 g bloem
2 dl melk
75 g geraspte kaas
1 th worchestershiresaus
Zout, peper, nootmuskaat
kneepje citroensap

Doen:
Zet de zuurkool op en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Zet de aardappelen op, kook ze gaar en maak met melk, een klontje boter, wat zout, peper, nootmuskaat een smeuïge puree.
Snijd de bananen in de lengte in tweeën en bak ze kort in een klontje boter. Wikkel de banaan daarna in een plak ham.
Beboter een ovenschaal.
Leg eerst de zuurkool er in, met daarover de stukjes ananas.
Leg dan de in ham gewikkelde banaan er op (bij een ronde schaal bijv. in stervorm).
Strijk daarop de aardappelpuree uit.
Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en de melk en laat even garen. Doe er dan een gedeelte van de kaas door en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, citroensap en worch. saus. Giet deze saus over de aardappelpuree en bestrooi met de rest van de kaas.
Laat de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C ongeveer 15 minuten gratineren.

print