logo

Winterpostelein stamppot

Nodig:
200 gram winterpostelein
600 gram aardappele
scheutje halfvolle melk
1 teentje knoflook
1 middelgrote ui
1 eetlepel mosterd groente bouillonpoeder naar smaak
40 gram pittenmix (bijvoorbeeld pompoen- en pijnboompitten)
150 gram geraspte oude kaas

Doen:
Was de winterpostelein. Kook de aardappels en stamp ze fijn met een stamper, voeg een scheutje halfvolle melk toe.
Snijd de ui in kleine stukjes en bak totdat ze glazig worden.
Voeg de knoflook toe en fruit de knoflook. Voeg hierna een eetlepel mosterd toe en breng op smaak met bouillonpoeder.
Rooster de pittenmix in een pan en voeg dit toe aan het ui-knoflookmengsel. Doe het ui-knoflook-pittenmixmengsel door de puree en warm de puree even op.
Voeg de winterpostelein toe en roer als laatste de geraspte kaas er doorheen.

print