logo

Uientaart

Nodig:
Ca. 800 g (rode uien)
Scheut olijfolie
Zout, peper,
1 volle eetlepel bruine basterdsuiker
evt. klein scheutje rode port
mespunt tijm
1 rol bladerdeeg (koelvak ca. 230 g)
100 g geraspte belegen Goudse kaas
1 eidooier
200 g zachte geitenkaas

Doen:
Pel en snipper de uien.
Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin op niet te hoog vuur de uisnippers zacht.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de basterdsuiker.
Fruit ca. 15 minuten tot de snippers zacht zijn.
Voeg eventueel halverwege een klein scheutje port toe.
Breng op smaak met tijm. Verwarm intussen de oven voor op 200-220 °.
Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat. Prik een aantal malen met een vork in.
Roer de eidooier los en bestrijk hiermee de rand van het deeg (ca. 1,5 cm).
Bestrooi het deeg (ei-rand vrij laten) met de geraspte kaas.
Schep hierop het gefruite uimengsel. Bak de taart in de oven in ca. 20 minuten gaar.
Neem uit de oven en verkruimel de geitenkaas hierboven. Laat kort uitdampen en snijd in punten.

Bron: Jannie van der Heyden

print