logo

Spruitjes met champignons

Nodig:
500 g spruitjes
150 g kastanjechampignons
100 g pancetta (of ontbijtspek)
2 sjalotjes
1 knoflookteen
1 flinke el mosterd
scheutje slagroom
zout & peper uit de molen

Doen:
Maak de spruitjes schoon.
Kook ze in gezouten water in ongeveer 10-12 minuten nét gaar, prik even na 10 minuten met een vork.
Knip of snij de pancetta in stukjes en bak zachtjes uit in een koekenpan of braadpan.
Pel en snipper de ui en doe erbij, samen met de knoflook uit de knijper.
Fruit zachtjes.
Snij de champignons in plakjes en voeg toe.
Laat alles 5 minuten zachtjes fruiten terwijl de spruitjes gaar koken.
Voeg op het laatst de mosterd toe en een scheutje slagroom. Roer goed door elkaar.
Giet de spruitjes af en schep erdoor.

Tip: lekker bij (herten)biefstukjes, saucijsjes, kip uit de oven.

print