logo

Pompoen-Tomaat-Paprikasoep

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1,5 liter kruidenbouillon
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • peper
  • kookroom

Bereiding

  • Snij de pompoen in stukken. Dit kan met beste met schil gebeuren, de vitamines zitten namelijk vlak onder de schil.
  • Zet de pompoen even onder de gril in de oven. Vijftien minuten op 250 graden onder de gril is voldoende.
  • Zo wordt de pompoen zachter is krijgt de soep een vollere smaak.
  • Zet de bouillon op en voeg pompoen, tomaat en paprika (in stukken gesneden) erbij.
  • Breng alles aan de kook en laat het dan lekker door pruttelen op een laag pitje.
  • Prik af en toe in de pompoen.
  • Na ongeveer 25 minuten zal alles gaar zijn.
  • Maak alles met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  • Eventueel op smaak brengen met een beetje zwarte peper en wat kookroom.
print