Ingrediënten
- 1 middelgrote pompoen
- 1,5 liter kruidenbouillon
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- peper
- kookroom
Bereiding
- Snij de pompoen in stukken. Dit kan met beste met schil gebeuren, de vitamines zitten namelijk vlak onder de schil.
- Zet de pompoen even onder de gril in de oven. Vijftien minuten op 250 graden onder de gril is voldoende.
- Zo wordt de pompoen zachter is krijgt de soep een vollere smaak.
- Zet de bouillon op en voeg pompoen, tomaat en paprika (in stukken gesneden) erbij.
- Breng alles aan de kook en laat het dan lekker door pruttelen op een laag pitje.
- Prik af en toe in de pompoen.
- Na ongeveer 25 minuten zal alles gaar zijn.
- Maak alles met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
- Eventueel op smaak brengen met een beetje zwarte peper en wat kookroom.