logo

Groenselderijstamppot met spekjes en banaan

Nodig:
400 gram groenselderij
750 gram aardappelen
zout en versgemalen peper
1 ui
175 gram spekjes
1 banaan
25 gram boter
100 gram magere roomkaas
40 gram geschaafde amandelen

Doen:
Snijd de selderij in zeer smalle boogjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes.
Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
Snijd de banaan in stukjes en snipper de ui. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Smelt de boter en bak de ui met de spekjes hierin op matig vuur 4 minuten.
Voeg de stukjes banaan toe en bak die even mee.
Giet het vocht van de aardappelen en de bleekselderij af, stamp ze fijn en roer het spekjes-mengsel en de roomkaas erdoor.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de amandelen door.

print