logo

Biet met geitenkaas

Nodig:
20 gr hazelnoten
100 g zachte geitenkaas
2 kleine gekookte bieten, in plakjes
3 eetlepels olie
½ eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel Zaanse mosterd
1 zak rucola slamelange (75 g)
4 sprietjes bieslook

Doen:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruinkrokant, laat ze daarna even afkoelen.
Hak de noten grof (of maal ze met behulp van de pulseknop in de keukenmachine grof). Houd een scherp mes onder de hete kraan en snijd er vervolgens 4 dunne plakken mee van de geitenkaas.
Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat en leg de kaas daarna op de borden.
Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper.
Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
Vermeng dit  (evt. met een deel) met de rucola en verdeel mooi over het bord.

Bron: Allerhande

print