Raapstelentortilla

Raapstelentortilla

Deze tortilla kunt u ook maken met spinazie of winterpostelein.

Ingrediënten:
– 150 gr raapstelen
– 2 sjalotjes, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijn gehakt
– 3 eetlepels olijfolie of kokosolie
– 50 gr bloem
– 4 eieren
– 2 eetlepels melk
– 25 gr kaas
– zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 160° graden.
Was de raapstelen, haal de wortels er af en snij ze fijn.

Fruit de sjalot en de knoflook in een scheutje olijfolie of kokosolie in de koekenpan.
Bak daarna de fijn gemaakte raapstelen ongeveer 2 tot 3 minuten mee.

Laat alles afkoelen.

Maak een stevig beslag van de bloem met de eieren, melk en de overgebleven olie.
Roer de kaas erdoor en voeg een klein beetje peper en zout toe.
Voeg ook de raapstelen toe aan het beslagmengsel.

Schenk het beslag in een grote schaal en laat het langzaam garen in de oven tot deze licht goud bruin is geworden.

print