Gebakken knolselderij in de schil met peer en blauwe roquefort. (4 pers)

Gebakken knolselderij in de schil met peer en blauwe roquefort. (4 pers)

Ingrediënten:
– 1 knolselderij
– 6 eetl. olijfolie plus wat extra om te besprenkelen
– 2 zachte handperen
– 1 bakje rucola (of andere sla naar keuze)
– 200 gr roquefort
– peper en zout

Bereiding:
Was de knolselderij en snij deze in grote stukken. Niet schillen!
Besprenkel de stukken knolselderij met olijfolie.
Leg de stukken knolselderij in een koekenpan en bak ze op hoog vuur tot ze een bruin korstje hebben.
Laat de knolselderij afkoelen.
Schil en verwijder de klokhuizen van de peren en snij ze in hapklare stukjes.
Leg de rucola (of andere sla) op de borden en leg daar de peer en knolselderij op.
Maak het af door de roquefort er overheen te brokkelen samen met een klein scheutje olijfolie.
Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.

print dit recept