logo

Oesterzwammen met pasta en taugeh

Nodig:
2 bakjes oesterzwammen
1 portie roerbakgroenten
2 flinke uien, gesnipperd
evt. 2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 theel. Provençaalse kruiden
peper en zout
4 eetl. (zure) room

Doen:
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Bak in stukjes gesneden oesterzwammen met ui, knoflook, peper en zout in olie mooi zacht en lichtbruin en roer er op het laatst de (zure) room door. Roerbak ondertussen de roerbakgroenten in een andere pan beetgaar. Voeg Provençaalse kruiden aan de groenten toe en schep, als ze beetgaar zijn, de gekookte pasta er door. Maak op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met groenten met het oesterzwammengsel erbij of er bovenop. Variatie ovenschotel: Heerlijk en gemakkelijk is het om de groente- en oesterzwammengsels een aantal uren van tevoren klaar te maken, deze mengsels door elkaar te roeren en in een ovenschaal te scheppen. Dek de schotel naar wens af met plakken kaas. Zet de schotel een half uur voor de maaltijd in de voorverwarmde oven en laat goed doorwarmen. Het gerecht wordt voller van smaak als het een paar uur van tevoren klaargemaakt is.

print