logo

Bloemkool met macaroni en kaas

Bloemkool-met-kaas-200Nodig:
½ bloemkool
200 g cheddar of andere kaas
100 g Parmezaanse kaas
bosje verse peterselie
400 g gedroogde macaroni
200 g crème fraîche
zeezout, peper

Voorbereiding:
Snijd de kool in kleine roosjes, snijd de dikke steel eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Rasp de cheddar en de Parmezaanse kaas in een grote vuurvaste schaal. Hak de peterselie fijn (ook steeltjes)

Bereiding:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de macaroni en de bloemkool in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta. Zet de schaal met kaas op de pan en doe de crème fraîche erbij. Roer voorzichtig tot de kaas mooi glad en gesmolten is. Als het water onder de kom te hard begint te pruttelen, vuur lager zetten. Doe de gehakte peterselie bij de gesmolten kaas en breng het mengsel met zout en peper op smaak. Haal de kom gesmolten kaas voorzichtig van de pan. Laat de macaroni en de bloemkool boven een kom uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan, giet er de gesmolten kaas over en roer alles goed door elkaar. Evt. wat verdunnen met kookvocht. Kan nu geserveerd worden of nog even onder de grill. Giet dan 1 ½ dl van het apart gehouden vocht bij de macaroni, roer en doe alles in een ovenschaal. Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi goudbruin is en pruttelt.
Serveren met groene sla.

print