Over De Landyn

over ons

Welkom bij biologisch tuinbouwbedrijf, boerderijwinkel en zorgboerderij de Landyn. De Landyn is in 1985 gestart als biologisch tuinbouwbedrijf. Sinds een aantal jaren is het bedrijf uitgebreid met een boerderijwinkel en zijn we ook een zorgboerderij geworden.

We hebben een kleinschalig bedrijf (2,9 ha land), waar we op biologische wijze groenten en kruiden verbouwen. We hebben ook eigen kippen (en biologische eieren) een aantal zwartblesschapen.

Naast onze eigen seizoensgroenten kopen we ook elders biologische producten in om zo een ruim assortiment aan de klant te kunnen bieden. Zie ook de informatie onder het kopje ‘groente pakketten’. Al deze producten worden via onze boerderijwinkel en een abonnementensysteem verkocht.

Boerderijwinkel

boerderijwinkel

In onze boerderijwinkel verkopen we eigen geteelde groenten en kruiden, biologische groenten en fruit uit de buurt, en een ruim assortiment ingekochte biologische levensmiddelen. Dit varieert van basisproducten zoals pasta, rijst, quinoa en muesli, tot vruchtensappen, wijnen en producten om mee te bakken en voor op brood. Daarbij hebben we ook diverse streekproducten zoals kaas, noten, jam en honing.

De biologische seizoensgroenten en -kruiden worden op de Landyn geteeld. Het seizoen wordt iets uitgebreid met het telen in koude kassen. Deze kassen worden niet verwarmd. Het seizoen wordt daardoor wel verlengd; een vervroeging in het voorjaar en een verlating in het najaar. Een deel van de groenten wordt in de winter opgeslagen in de schuur.

De Landyn is aangesloten bij de Meerboeren, die kwaliteitsproducten produceren. Veel van deze producten zijn op de boerderijen zelf te koop. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het overgrote deel van ons dagelijkse voedsel groeit “om de hoek”. De lekkerste zuivel, het smakelijkste fruit, de mooiste groenten en het beste vlees vindt de kortste weg van land naar klant.

Onze boerderijwinkel is geopend op:

woensdag11.00-17.00uur
vrijdag11.00-17.00uur
zaterdag10.00-15.30uur
-

Wilt u langskomen?
U bent van harte welkom tijdens de openingstijden!
U kunt dan eventueel een wandeling over de tuin maken!

Wilt u verdere info?
Bel dan op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag naar 0252 – 52 21 42
U kunt ook e-mailen naar: info@delandyn.nl

Zorgboerderij

zorgboerderij

De Landyn heeft buiten het telen van groente en verkoop via de boerderij-winkel, ook een maatschappelijke functie. Het vele werk wordt gedaan door ongeveer 20 medewerkers, waarbij de liefde voor de natuur samengaat met de zorg voor mensen. Zowel vaste krachten, vrijwilligers, stagiaires, als mensen die arbeidsritme willen op doen, of extra begeleiding en zorg nodig hebben, vinden hier hun plek.

Naast dat er geproduceerd moet worden en het bedrijf moet draaien, is er altijd ruimte voor gezelligheid en een ontspannen sfeer. Onze zorgboerderij is aangesloten bij de organisatie Landzijde.

Activiteiten op de zorgboerderij zijn werken op het land en in de kassen, verzorgen van de dieren, onderhoud gebouwen en machines, helpen in de winkel, inpakken groentepakketten.
Werken op het land en in de kassen bestaat afhankelijk van het seizoen uit de volgende activiteiten zaaien, planten, verzorgen van de gewassen als verwijderen onkruid en oogsten. Voor mensen die graag buitenwerken is de Landyn een uitstekende plek.

De zorgdagen op de Landyn zijn woensdag, donderdag en zaterdag.

Tuinderij

tuinderij

We telen groenten op biologische wijze. Dit wil zeggen dat er bij het telen geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt worden. Misschien wel belangrijker is dat de groente de tijd krijgt om te groeien en het proces niet wordt versneld door kunstmest, kunstlicht en extra warmte. Hierdoor raakt nl. de natuur in de war en dit heeft invloed op de smaak, kwaliteit en houdbaarheid van het product, op de gezondheid van de mens en op het milieu.

Bij onze biologische teelt wordt alleen gebruik gemaakt van een zogeheten koude kas voor een aantal producten. Deze wordt alleen verwarmd door de zon. Hier kunnen groenten beschermd groeien (minder invloed van buitenaf) en zijn we in staat om producten ook enigszins buiten het seizoen af te leveren.

Daardoor is het telen intensiever dan bij het gangbare proces. Vaak is het nodig om onkruid voor een deel handmatig te bestrijden (gewied), naast het gebruik van machines. Waar je met de machine niet bij kunt komen, zal met de hand gedaan moeten worden.

Vergeten groenten
Wij telen een aantal groenten die u niet snel meer in de gangbare groentewinkel of supermarkt tegenkomt. Deze groenten zijn o.a. Snijbiet, rammenas, groenlof, aardperen, raapstelen, rucola, pastinaak, knolselderij. En in de toekomst komen hier zeker nog groentesoorten bij.