Boerderij Educatie

BOERDERIJEDUCATIE

Wij doen veel aan educatie. Aan scholen maar we geven ook met regelmaat een cursus biologisch tuinieren aan particulieren.

BOERDERIJEDUCATIE

Schoolklas

Regelmatig komt een schoolklas onze boerderij bezoeken. Het doel is om de kinderen met hun hoofd (kennis vergaren), handen (ervaren) en hun hart (beleven) te laten werken.

Dit doen we door wat theorie te geven, hen zelf te laten werken op het land en in de keuken en hierbij alle zintuigen in te zetten (zien, horen, voelen, ruiken en proeven).

Daarna worden er groenten geoogst en gezamenlijk klaargemaakt en opgegeten.

Schooltuintjes

Van 1 april t/m 1 november komt elke week een klas schoolkinderen van een basisschool in de buurt op donderdagmiddag werken in hun eigen tuintje. De kinderen leren op een natuurvriendelijke manier de grond te bewerken en hoe het beste kan worden gezaaid, geplant, gewied en geoogst. Daarnaast geven we veel aandacht aan de verzorging van onze dieren, zoals de schapen met hun lammetjes, de varkens, de kippen, de paarden en de hond.

De middag begint met een korte uiteenzetting over de taken die gedaan moeten worden. Ook wordt op het land en in de kas gekeken hoe de groenten en kruiden zich in de loop van het seizoen ontwikkelen en wat je er mee kunt doen.