logo

Cursus biologisch tuinieren op de Landyn

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:berichten

Op vrijdag 7 april 2017 starten we op onze biologische tuinderij weer met een cursus moestuinieren voor volwassenen.

Deelnemers komen iedere eerste vrijdag van de maand (in de maanden april t/m oktober) een ochtend meewerken op de Landyn en leren werkenderwijs hoe biologische groenten worden verbouwd.

De meest gehoorde reactie van de deelnemers van voorgaande jaren is dat het zo heerlijk is om lekker een ochtend buiten te werken, de groeikracht van de natuur te ervaren en de echte smaak van groente te proeven.

Er wordt les gegeven in alle onderdelen van het tuinieren: grondbewerking, (voor)zaaien in de kas, planten, wieden, zaaien buiten, gewasverzorging, oogsten en omgaan met gereedschappen.

En naast het moestuinieren is er in de cursus ook aandacht voor diervriendelijk tuinieren (schuil- en voederplekken maken voor insecten en vogels), verzorging van de kippen en schapen en tuinieren volgens de uitgangspunten van de permacultuurtuin. De Landyn experimenteert al enkele jaren met permacultuur en wil hiermee onderzoeken of dit een productiemethode is die uitgebreider op de tuinderij van toepassing kan worden.

De cursus moestuinieren start op vrijdag 7 april om 09.30 uur en duurt tot 12.30 uur. De andere cursusdagen zijn: 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september en 6/7 oktober.

De cursus is voor iedereen die het leuk vindt om zelf op biologische wijze groenten te leren verbouwen en het buitenleven op een boerderij wil ervaren. Er is geen voorkennis voor nodig.

De cursuskosten bedragen € 140,-, hier is koffie/thee en een cursusmap bij inbegrepen.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met de Landyn. Zie hiervoor onze contactgegevens.

print